Tekutý vaječný bílek - vyplatí se ho používat?

Jednou ze základních živin v naší stravě jsou bílkoviny, které hrají v těle každého člověka zásadní roli. Je zodpovědné za stavbu buněk, regeneraci tkání, je nezbytnou součástí imunitního systému a ovlivňuje tvorbu enzymů, krve a hormonů.

žena v kuchyni - vaječné bílky

  1. Bílkoviny - zdroj esenciálních aminokyselin
  2. Plnohodnotný vaječný bílek s kompletními aminokyselinami
  3. Základ pro mnoho pokrmů v každé kuchyni
  4. Co je ve vejci?
  5. Neztrácejte – využijte LIQUID EGG WHITES značky ALLNUTRITION
  6. Zdraví, bezpečnost a udržitelnost

Bílkoviny - zdroj esenciálních aminokyselin

Bílkoviny se skládají z aminokyselin, které se v těle neustále přeměňují. Některé z nich však člověk nevyrábí, proto je důležité vybírat správné zdroje bílkovin, aby byly pro tělo co nejhodnotnější. Aminokyseliny lze mimo jiné rozdělit na endogenní, tj. ty, které se v těle vytvoří metabolismem, a exogenní, tj. ty, které musí být nutně dodávány potravou.

Plnohodnotný vaječný bílek s kompletními aminokyselinami

Vejce je považováno za kompletní bílkovinu s vysokou biologickou hodnotou, která poskytuje všechny esenciální aminokyseliny. Je to velmi oblíbený potravinářský výrobek, který se používá do slaných i sladkých pokrmů. Všestranné použití vajec z nich dělá pro mnoho lidí nepostradatelnou součást jídelníčku.

Základ pro mnoho pokrmů v každé kuchyni

Používají se na pečivo, palačinky, koláče, vafle, sušenky. Přidávají se ke slaným pokrmům a jsou základem mnoha oblíbených jídel, jako jsou omelety, míchaná vejce a shakshuka. Ne každý si však může dovolit jíst vejce neomezeně, protože tento produkt, ačkoli je pro tělo cenný, obsahuje tuky, které je třeba v některých případech omezit. Složitá struktura vejce však znamená, že se nemusíme vzdávat jeho použití v kuchyni.

Co je ve vejci?

Většinu vaječné hmoty tvoří bílek, který na rozdíl od žloutku obsahuje mnohem méně tuku, takže je méně kalorický, ale přesto má pojivovou funkci, která se využívá v kulinářství.

Produkt/část

Sacharidy

Bílkoviny

Tuky

Energie

Celé vejce

0,4 g

12 g

10 g

143 kcal.

Vaječný bílek

0,2 g

10,9 g

0,2 g

52 kcal.

Žloutek

0,7 g

15,9 g

26,5 g

322 kcal.

 

Tabulka: Přibližné množství živin a energie ve 100 g jedlých částí vejce.

Z vaječných bílků lze připravit nízkoenergetické a nízkotučné pokrmy, jako jsou omelety, palačinky, koláče nebo jako poleva na těstoviny či suché pečivo. Z vaječných bílků lze připravit nízkoenergetické a nízkotučné pokrmy, jako jsou omelety, palačinky, koláče nebo jako poleva na těstoviny či suché pečivo.

Neztrácejte – využijte LIQUID EGG WHITES značky ALLNUTRITION

Z ekonomického hlediska však ne každý chce utrácet za celá vejce a využít jen asi 60 % jejich hmotnosti. Proto byl vytvořen produkt ALLNUTRITION LIQUID EGG WHITES, který obsahuje tekuté vaječné bílky, jež byly pasterizovány, aby měly delší trvanlivost než tradiční vejce.

allnutrition DIVOKÁ VEJCE

Zdraví, bezpečnost a udržitelnost

Neotevřenou láhev LIQUID EGG WHITES navíc není třeba uchovávat v chladničce. Jedna láhev tohoto výrobku obsahuje přibližně 16 vaječných bílků, které lze použít jako přílohu. Je však třeba věnovat pozornost složení, protože 100 g LIQUID EGG WHITES obsahuje pouhých 58 kalorií a celých 10 g kompletních bílkovin, které WHO již v 60. letech 20. století uznala za referenční bílkoviny, tj. takové, které obsahují aminokyselinový profil optimální pro potřeby lidského těla.

Tekuté vaječné bílky jsou produktem, který si najde místo v každé kuchyni, ať už držíte dietu, nebo jen chcete rychle a úsporně připravit své oblíbené pokrmy.

PROPAGAČNÍ MATERIÁLY.

ZHODNOTIT ČLÁNEK:
0 / 5 5 0
SFD
Váš košík (...)
Produkt byl přidán Produkt byl odstraněn Do vašeho košíku byly přidány produkty z jiného zařízení Obnovili jsme váš košík z jiného zařízení