Recept na pikantní kousky z květáku

V této podobě ukazuje květák, že zelenina může být opravdu výrazná. Křupavá, jemně pikantní obalka a omáčka s asijským charakterem tvoří kombinaci, která se skvěle hodí jak jako snack k filmu, tak jako sytá příloha k obědu. Je to recept, který z jednoduchého květáku udělá něco mnohem zajímavějšího.

pikantní kousky květáku

  1. Výrazné chutě v lehké, pečené verzi
  2. Ingredience
  3. Příprava
  4. Proč připravit tuto verzi květáku?

Výrazné chutě v lehké, pečené verzi

Kombinace těsta na bázi mouky a mléka s pikantními kořeními vytváří jemnou, zlatavou krustu, která skvěle drží na květákových růžičkách. Omáčka Habanero Hot Chili v kombinaci s medem, sójovou omáčkou, rýžovým octem a zázvorem vytváří glazuru s ideální rovnováhou pikantnosti, sladkosti a kyselosti. Celé jídlo je dochuceno sezamem a pažitkou, vypadá efektně a chutná jako pokrm z dobré asijské restaurace.

Ingredience

Na květák:

  • 1 velký květák
  • 1 šálek mouky
  • 1 šálek mléka
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky černého pepře

Na pikantní omáčku:

  • 1/4 šálku omáčky Habanero Hot Chili Allnutrition
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce sezamových semínek (na ozdobu)
  • pažitka (na ozdobu) 

Příprava

pikantní kousky květáku

Rozdělte květák na malé růžičky. Ve velké míse smíchejte mouku, mléko, česnekový prášek, papriku, sůl a pepř, abyste získali hladké, husté těsto. Namočte do něj jednotlivé růžičky květáku a nechte přebytečné těsto okapat. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě předehřáté na 210 °C asi 25 minut, dokud se obalení pěkně nezbarví dohněda.

Mezitím připravte omáčku: v misce smíchejte omáčku Habanero Hot Chili, sójovou omáčku, med, rýžový ocet, sezamový olej, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Míchejte, dokud ingredience nevytvoří jednotnou polevu.

Jakmile je květák upečený, vyjměte ho z trouby a jemně ho obalte připravenou omáčkou. Vraťte ho na plech a pečte dalších 10 minut, aby glazura zhnědla a zkaramelizovala.

Po upečení posypte sezamem a nasekanou pažitkou.

Proč připravit tuto verzi květáku?

Protože je to skvělý způsob, jak ozvláštnit každodenní jídelníček, aniž byste museli smažit nebo trávit dlouhou dobu v kuchyni. Kousky jsou lehké, aromatické a mohou sloužit jako svačina, večeře nebo příloha k rýži či těstovinám. Tento recept se hodí jak na rychlé jídlo, tak i na setkání s přáteli.

ZHODNOTIT ČLÁNEK:
0 / 5 5 0
SFD