Recept na kukuřičný pudink

Kukuřičný pudink je jednoduchý, ale zároveň velmi vděčný recept, který se hodí jak do ranního menu, tak jako lehký dezert. Má hladkou a krémovou konzistenci a jeho jemná sladkost se skvěle hodí k ovoci a krémům na bázi kakaa. Toto jídlo se připravuje během několika minut a výsledkem je elegantní miska, kterou můžete podávat kdykoli během dne.

Recept na kukuřičný pudink

  1. Konzistence, kterou milujete
  2. Proč ho připravit?
  3. Ingredience (na 2 porce)
  4. Příprava
  5. Nutriční hodnoty (1 porce, bez příloh)
  6. Proč je mungo pudink tak populární?

Konzistence, kterou milujete

Při vaření prosa mouka přirozeně zahušťuje tekutinu a vytváří měkkou, jednotnou strukturu s sametovým povrchem. Přidání skořice dodává pudinku jemnou vůni a v kombinaci s krémem Choco in Jelly a ovocem získává celé jídlo nový rozměr – je více dezertní, plnější a vyváženější. Je to skvělá alternativa k tradičním kaším a rychlým snídaním.

Proč ho připravit?

Je to jeden z nejuniverzálnějších receptů: lze ho podávat teplý nebo studený, s různými přísadami, v méně nebo více sladké verzi. Ingredience jsou jednoduché a snadno dostupné a samotná příprava trvá jen několik minut. Je to ideální řešení pro ty, kteří chtějí jíst něco příjemného, lehkého a s jemnou konzistencí.

Ingredience (na 2 porce)

  • 80 g kukuřičné mouky
  • 400 ml mléka nebo rostlinného nápoje
  • 2 lžíce erythritolu
  • 1/4 lžičky skořice

Přísady

Příprava

Vložte všechny ingredience do hrnce a důkladně promíchejte, aby vznikla jednotná hmota bez hrudek. Postavte hrnec na střední teplotu a zahřívejte za stálého míchání. Po několika minutách pudink začne hustnout a získá krémovou konzistenci.

Jakmile dosáhne správné hustoty, přelijte ho do misek. Přidejte porci krému Choco in Jelly, který se po kontaktu s teplým pudinkem rozpustí a vytvoří intenzivní dezertní chuť. Celé doplňte čerstvým ovocem.

Nutriční hodnoty (1 porce, bez příloh)

Energie: 187 kcal

Sacharidy: 34,4 g

Bílkoviny: 3,8 g

Tuky: 3,5 g

Proč je mungo pudink tak populární?

Protože kombinuje jednoduchost přípravy s elegantním konečným výsledkem. Je lehký, jemný a lze ho libovolně upravovat – od ovocných přísad po krémy nebo koření. Je to recept, který se hodí jak do každodenního jídelníčku, tak do sofistikovanějších kulinářských kompozic.

ZHODNOTIT ČLÁNEK:
0 / 5 5 0
SFD