Recept na vege-granolu s borůvkami a kokosovým jogurtem

Existují snídaně, které fungují jako jemný vstup do dne – zasytí, ale nezatěžují, voní čerstvostí a mají v sobě něco uklidňujícího. Tato veganská granola je právě taková: křupavá, lehce karamelová díky javorovému sirupu a plná ořechů, které jí dodávají charakter. V kombinaci s kokosovým jogurtem vytváří misku, která vypadá jako zdravý dezert a chutná ještě lépe.

vegetariánská granola s borůvkami a kokosovým jogurtem

  1. Křupavá, aromatická a plná rostlinné energie
  2. Ingredience na javorovou granolu s borůvkami
  3. Ingredience na kokosový jogurt
  4. Příprava
  5. Proč stojí za to si ji připravit?

Křupavá, aromatická a plná rostlinné energie

Javorová vůně, jemný kokos a přirozená sladkost borůvek dodávají této granole hloubku a příjemnou „teplou“ notu. Po vytažení z trouby voní jako malá domácí pekárna a v kombinaci s krémovým kokosovým jogurtem a rostlinným proteinem nabízí ideální rovnováhu mezi dezertním požitkem a hodnotným jídlem.

Ingredience na javorovou granolu s borůvkami

  • 40 g ovesných vloček
  • 20 g nasekaných vlašských ořechů
  • 20 g nasekaných mandlí
  • 20 g slunečnicových semínek
  • 20 g dýňových semínek
  • 20 g kokosových vloček
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 50 g sušených borůvek

Ingredience na kokosový jogurt

  • 150 g kokosového jogurtu
  • 1 lžíce javorového sirupu (volitelně)
  • 1 odměrka (cca 30 g) VEGAN PROTEIN

Příprava

Ve velké misce smíchejte ovesné vločky, ořechy, mandle, slunečnicová semínka, dýňová semínka a kokosové vločky a promíchejte je tak, aby se rovnoměrně rozložily. Přidejte javorový sirup a rozpuštěný kokosový olej a znovu promíchejte, aby vznikla vlhká, mírně lepkavá směs. Rozložte granolu na plech vyložený pečícím papírem a pečte 15–20 minut při teplotě 160 °C, dokud nezíská zlatavou barvu. Po vychladnutí vmíchejte sušené borůvky.

V samostatné misce smíchejte kokosový jogurt s javorovým sirupem (pokud chcete dosáhnout sladšího efektu) a výživným doplňkem VEGAN PROTEIN. Do misky dejte porci granoly a na vrch přidejte jogurtový krém. Celé můžete ozdobit čerstvými borůvkami nebo špetkou ořechů.

Proč stojí za to si ji připravit?

Je to rychlá, praktická a 100% rostlinná snídaně, kterou si můžete připravit předem – jednou upečená granola vystačí na několik porcí. Každá miska dodává energii, vlákninu a zdravé tuky a díky přídavku VEGAN PROTEIN se stává vyváženým jídlem, které se skvěle hodí před prací, po tréninku nebo jako lehký oběd.

ZHODNOTIT ČLÁNEK:
0 / 5 5 0
SFD