EGG WHITE PROTEIN je určený fyzicky aktivním osobám, obsahuje sušený vaječný bílek. Jedná se o protein s vysokou biologickou hodnotou.
Vaječné proteiny jsou alternativou syrovátkových proteinů. V porovnání s rostlinnými zdroji mají lepší aminokyselinový profil díky perfektní rovnováze nezbytných aminokyselin. Představují skvělé řešení pro ty, kdo chtějí zvýšit spotřebu proteinů ve stravě. Proteiny podporují růst svalové hmoty a pomáhají v jejím udržení.
Vaječné a syrovátkové proteiny – základní rozdíly
Výživa na bázi vaječných a syrovátkových proteinů obsahuje plnohodnotné proteiny. Znamená to, že obsahují všechny egzogenní aminokyseliny, to znamená, že je organismus není schopen sám vytvořit, ale je nutné jejich přijímání ve stravě. Egzogenní aminokyseliny jsou nezbytné při tvorbě a renovaci všech tkání.
Výživa na bázi vaječných a syrovátkových proteinů poskytuje podobné množství proteinů. Jedna dávka výživy na bázi vaječných proteinů obsahuje 22-25 g proteinů, dávka výživy na bázi syrovátkových proteinů obsahuje 20 do 30 g proteinů.
Jejich celková kalorická hodnota je srovnatelná. Dávka proteinů ze samotných vaječných bílků obsahuje 100 kcal, dávka výživy ze syrovátkového proteinu se liší podle výrobce a příchuti, obsahuje 110 až 130 kcal. Množství tuku a sacharidů se může lišit podle produktu a značky. Výživa získána z celých vajec (se žloutkem) bude mít vyšší obsah cholesterolu.
Pro koho ALLNUTRITION - Egg White Protein?
Podle toho, pro koho, kdy a proč. Vaječný bílek je vstřebáván pomaleji. Lepší bude užívání na noc – např. s kaseinem. Jelikož doba trávení a vstřebávání je poměrně dlouhá, je vhodné přidávání do pokrmů během dne nebo před spánkem.