- KONCENTRÁT SYROVÁTKOVÉ BÍLKOVINY
- VYSOKÝ OBSAH BCAA AMINOKYSELIN
- BÍLKOVINY POMÁHAJÍ PŘI UDRŽOVÁNÍ A RŮSTU SVALOVÉ HMOTY
- NĚKOLIK DESÍTEK LAHODNÝCH PŘÍCHUTÍ
- BÍLKOVINY UDRŽUJÍ SPRÁVNÝ STAV KOSTÍ
ALLNUTRITION WHEY PROTEIN je pitný WPC proteinový doplněk. Při intenzivním životním stylu se zvyšuje potřeba bílkovin ve stravě. WHEY PROTEIN díky přísunu bílkovin podporuje rovněž růst a udržení svalové hmoty.
Protein by měl být kompletní a zcela vstřebatelný naším organismem. Proteinový doplněk by měl obsahovat všechny exogenní aminokyseliny (EAA) ve vhodných množstvích a poměrech. WHEY PROTEIN se vyznačuje vysokou hladinou aminokyselin, dobrou vstřebatelností a vysokou biologickou hodnotou (BV 104) - což svědčí o vysoké kvalitě proteinového doplňku.
PROČ SE VYPLATÍ UŽÍVAT BÍLKOVINY?
NÁRŮST SVALOVÉ HMOTY A ODOLNOSTI ORGANISMU
Bílkoviny přispívají k růstu svalové hmoty [1] Aminokyseliny v nich obsažené jsou nezbytné pro proces syntézy svalových bílkovin. Když organismus přijímá správné množství tohoto stavebního materiálu, poskytuje suroviny potřebné pro růst a udržení svalové hmoty.
UDRŽOVÁNÍ SPRÁVNÉHO STAVU KOSTÍ
Konzumace bílkovin pomáhá udržovat zdravé kosti [2]. Kosti se skládají z buněk, bílkovin, minerálů a dalších látek. Bílkoviny jsou nezbytné pro tvorbu nových buněk, včetně těch, které se podílejí na budování a udržování struktury kostí.
JE UŽÍVÁNI BÍLKOVIN DŮLEŽITÉ?
Bílkoviny jsou nezbytné v procesu růstu, při regeneraci tkání, buněk a orgánů, stejně jako při syntéze hormonů. Kromě toho se bílkoviny podílejí na trávicích procesech. Jsou přítomny doslova všude a jsou zodpovědné za téměř všechno, bez nich bychom nemohli žít.
Dospělý člověk potřebuje cca 0,8 g bílkovin na kilogram tělesné hmotnosti. Spotřeba výrazně roste u osob intenzivně trénujících a u osob starších. Zdravá strava by měla být dostatečně pestrá, aby byly nejdůležitější aminokyseliny dodávány do organismu. Teprve pak bude role bílkovin plně realizována.
JAK UŽÍVAT WHEY PROTEIN?
WHEY PROTEIN lze použít kdykoli během dne, v jakékoli formě – snadno a rychle si připravíte šejk s vodou nebo mlékem. Výborně se hodí také jako doplněk do ovesných kaší, omelet a jídel.
Proteinový doplněk při pečení vám umožní nahradit část kalorické mouky a zároveň zajistit dostatečný přísun bílkovin v jídle.
Používání proteiny je prospěšné z několika důvodů. Především jsou proteiny nezbytné pro stavbu a regeneraci tkání, což je pro lidi s aktivním životním stylem a sportem zásadní. Kromě toho proteiny podporují fungování imunitního systému a pomáhají tělu bojovat s infekcemi. Pravidelná konzumace proteiny může také napomáhat hubnutí, protože proteiny zvyšují pocit sytosti, což pomáhá kontrolovat chuť k jídlu. V neposlední řadě jsou proteiny nezbytné pro správné fungování endokrinního a enzymového systému, což přispívá k celkovému zdraví organismu.
Zdroj:
[1-2] https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2012:136:0001:0040:PL:PDF